hasil typewriting aku

April 03, 2012

cemburu membawa maut


Assalamulaikum , entry lepaih aku cita pasai feeling kan ? kali nih cita pasai feling gak kakaka . okay . untuk owg bercinta , or berbini , berlaki dan sama waktu dengan nya . mesti mempuinyai perasaan cemburu aka jeles . kan kan . hangpa la . aku xkawen lagi , dan x ber awek lagipon nyerrr ( tgh promot kot )

jeles ni xkan laqi daqi sesuatu perhubungan , kan ? sebenaq nya cemburu nih ada pada kedua dua belah pihak baik lelaki mahupun pompuan . dalam hal nih , toleransi yang tiptop sangat diperlukan . ya dak . hihihi . buang segala ego , dan tabiat yang boleyh mendatang kan perselisihan .

tapi dalam hal nih , selalu laki lah kena beqalah kan . biasa lah cembuqu2 nih , tapi kalo 2 2 buat panaih . mang x ke mana pon hubungan tuh . tapi apa2 hal pon pompuan kalo nak cembuqu pon , makesure dulu . jangan men serbu ja , kalo x jadi macam dalam video nih SINI  . yang nih lagi dasyat SINI

hangpa pon jgn dok buat men ngan perasaan cembuqu nih . dan , Rasulullah SAW juga pernah bersabda " Rasa cemburu ada yang yang disukai Allah dan ada pula yang tidak disukai - Nya . kecemburuan yg disukai Allah adalah yang disertai alasan yang  benar . sedangkan yang dibenci ialah yang tidak disertai alasan yang benar ". hadis riwayat Abu Daud .

btw , aku nak kongsi tips pon aku xpandai lah . xdak experience pon . so just ask mr GOOGLE . tapi dah memey FITRAH manusia ada perasaan jeles nih . just kena pandai kawai ja okay ! peace .

. hope enjoi reading . gimme one LIKE . peace yaww .

12 comments :

deno said...

kalau nak cemburu pun biarlah berpada-pada...

Nurulashyikin said...

kkadang cemburu tuh mgajar erti setia. tapi.. jgn over la. cemburu pun pada2 la, kang over habess pasangan nya rimass :D

ciksengeh :D said...

cemburu tu kan tandanya sayang .. tapi jangan cemburu lebih2 :)

Detective Fiqa said...

cemburu? wowhhoo. setiap org ada perasaan tu. hm
tapi kekadang org tu cemburu smpai err. =.=

..cik hana.. said...

hehehe...cemburu tanda sayang tapi kalau terlebih cemburu pinggan mangkuk melayang2 ke kepala..kehkeh

cik kiwi's said...

hummm...cemburu sangat bukan boleh paedah. nyampah

naiemah_ramli said...

cemburu berpada2..jgn cmburu buta suda..hehehe...

LoveBug said...

suka laki cemburu..tp jgn melampau2 sudah..hihihi

shida'R said...

ok paitt :))

GeeGee said...

kalau iri hati macam mana yea abang Paitt :P

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

cemburu tu normal je .. cume kalo trlampau cmburu smpai snggup buat ape saje, tu bkn syg da nmenye .. :(

Anonymous said...

pengalaman mematangkan awak sgt2 faiz.-mira munirah bt azhar