hasil typewriting aku

March 21, 2012

budak dulu dengan budak sekarang

heyy huii . mai nk meqaban lagi . hahaha . okay entry aku qasa suma pnah bt kot . hmm . dulu dulu tyme kecik2 banyak permainan yg kita dok men kan . sama cem aku . suma ak tibai . wakaka . hangpa suka men apa ? aku dulu men hat ni :

Kad tepuk . besa men dok ? ouh sangat bess . ada joi kat kedai maknya sekeping 3kupang . muqah kan . kat  Kedah kad tepuk nih feymes okay :) .

Guli . semua pnah degaq kot . mmg layan la . dulu men guli nih aku banyak koleksi kot . ber beg beg plastik . semua jeneyh ada . dulu muqah , lanih mahai gyla hrga guli nih . sbb minyak nek kot . wakakaka .

Tudung menet . tuh nama owg Kedah la . tmpt hangpa ceq tetaw plak kan . dulu tyme sekolah qendah , waktu rehat ja wajib fite ngn memba memba pnya . hat xpnah bli . kutip ja kot luaq kdai maknya .

Gasing . bahaya men natang nih . tpi laki nak kisah apa , buaih lak tu . kat ngaji dlu tyme rehat nihlah aktiviti aku . hangpa ? hmm . aku qasa yg dok ada gasing lanih plastik ja . kayu pnya xdok dh kot . kan kan .

Baling kasut . tapi kat kedah pangey tuju kasut . hihi . bleyh la gem nih . siok . tiap ptg dulu dok men gak ngn memba . siok baling bola plastik bt sndqi kat lawan ja . tuju kaw2 . haha . best . hat nih xpakai modai . free .

Jengket . wakaka . layan . tapi hat nih sll men ngn sis ja kat depan umah ajak memba , mmg kna paku la . haha . hat toksah pakai modai besaq , bli kapuq 3 btg sekupang tuh pastu batu soqang sebjik . START GAME !

Lawan geraber . hahaha . unik kan ? hat dlu pas rehat , mmg men lah . siap bli kat kedai buku kot . haqi okay ! hihi . banyak koleksi nih . bkn nk bt pdam correction bt men ja . sapa kalah dya kna bg geraber dya kat hat mng uh . hangpa besa men dak ?

Wau . layang layang . sama ja . men hat nih kena ikot musim dya , kan ? dlu kolah qndah bli hot plastik ja , mai skolah mengah bt sendqi der . siap boh degung tuh lgi . bangga bila terbang tggi dqi owg len . hahaha .






beza banyak budak dulu dengan lanih kan . dulu OLDSKOL bes gem dya . budak lanih ? semua gem ongline segala . xcukup gem kat fesbuk , men XBOK , PS1,2,3 . talipon semua ada gem canggih2 . kan ? untungla~~

p/s hanya nak share pasai aku kalo hangpa ada . leyh stori sini jugok . hihi .


. hope enjoi reading . gimme one LIKE . peace yaww .

16 comments :

Phat said...

nostalgia sungguh..aku kalo balik kg sedara2 kecik main pun aku join lagi huhu

Primadonna Jahat said...

la ni mana nak cekau tutup botol tu dah..
silap hari bulan kan bebudak la ni, gasing pun depa xtau.

naiemah_ramli said...

rindu wei zaman kcik2 dlu...smua prmainan ni naiemah men..hahaha...
skrg ssh dah nak jmpa bdak2 men pmainan gni kn...=.=''

AL AZRUL said...

yea.. oldskul the best..

Nurulashyikin said...

haha suma menan tuh penah main..bbudak la nih main ps2, galaksi tab, hmmm :D

amy syahiera said...

kenangan zaman kecik2 :D

Leeyana Amzar said...

sbb tu la bdk dulu2 kreatif..tak macam budak zaman la..huhu

EiracayoO said...

nice entry~ ^__^

# eiracayoo.blogspot.com

farah jamil said...

Game old school memang menjaga kesihatan, ini baru betul-betul riadah. Cuba tengok budak-budak zaman sekarang. Gemuk-gemuk belaka. Zaman maju la kate kan..

Niswatus Solikah Samik said...

sume lapan game ni anis penah main! cume name jew lain. hoho. syok igt zaman2 dolu2.

plus, paling syok lepas ujan, beramai2 terjon longkang! haha =D

Popkorn said...

yg pasti dolu2 lagi best.... game dak2 skrg pmalas sume ny

FARA said...

Baling selipar/kasut tuh, rasenya dah besa panjang pun org still main lagi. Others, mungkin dah kurang sikit.

huda jamil said...

main cop tiang lagi satu. hehe. gile rindu zaman dolu dolu.

najihah sahami said...

tau xpe...lagi satu main batu seremban tu. main lambung2 batu. best2!!

Ohno!!! said...

Polis sentri...
Main pen...
Main batang eskem...
Main nyorok2...
Kejar2....
Pepsi kola...
Bola beracun...

Hmm...pe lagi ek?

Game2 dulu kena main ramai2 baru syok.
Game2 skang main sorang2 lagi syok. Tu yang dak2 skang xramai yang bersosial...
Dok sorang2 layan PSP, PC, Xbox etc.

cik kiwi's said...

perghhhhhhhhhhhhh. nostalgia. aku tak main kad tepuk. aku main ceper. perghhh. jaguh ni ang tau!