hasil typewriting aku

March 16, 2012

sekadar berkongsi ILMU



Assalamualaikum . bloggerz , how are u today ? aku haqap sihat lanoh . alhamdulillah . kay . menaipnya aku entry tok kali nk ceqita pasai seseorang yg aku kenai dgn nama Gee . okay , dya blogger jugak . hmm . aku pon chat lah ngn dya kt FB . pastuh FB nih bt taik pa tetaw text dapat lambat . aku pon mintak skype dya . bt pengetahuan semua dya nih Cina okay .

okay , sembang punya sembang . ntah x semena mena aku tergerak tnya dya " Gee nak taw ceqita pasai Nabi Muhammad ? " dya pon ckap okay ja sbb dlu dya amik tasawwur Islam katanya . aku bqu nk ceqita . tapi xtaw nak stat cem mna so aku pon bg dya tgok video nih . aku pon bg lah link video tuh .

pastuh , dya ckp " line xkuat la abang faizz " . aku xpa ja . kalo nk tgok tggu ja buff tuh kalo xmaw delete ja kn . nthen , dya tetiba tnya aku " abang , Rasullulah tuh malaikat ke ? " so aku pun terangkan kat dya. aku ingat dya nak tnya hat tuh ja . ada lg dya tnya kot . " mimbar tu ape abang ? " jdi aku pon bqi taw serba sedikit kat dya .

aku pon konpius dya taw mna pasai mimbar2 segala nih . pikiaq sejenak , aku dpt tgkp dya tggu video tuhh buff kot . MasyaAllah , dya sebagai non Muslim nak taw pasai Rasullulah , manusia paling mulia kat dunia nih . aku qasa bangga bleyh cita kat dya pasai Rasullullah .

dya tnya lagi , " abang Jibril tuh apa ? " aku pon habaq lah , malaikat menyampaikan wahyu . pastuh ditanya lagi , " angel nih ada dua kan abang ? , satu bagus dan satu jahat ? " n trus bg taw pasai 10 malaikat . hangpa taw kan ? kalo tetaw p bunuh diqi buang ! " so malaikat malaikat nih manusia ka abang ? " aku pon terangkan apa yang aku taw la .

haaahh . ada lagi , " dalam video tuh ada mention pasai cinta , cinta apa abang ? " ayat dya cem nih ada sebuah kisah cinta yang sebenar benar cinta yang dicontohkan Allah melalui kehidupan Rasul NYA . aku pon terangkan secara ringkas bg dya paham . :D

dengan itu secara rasminya tamat cita nih sbb ? dya nk lena laweyh ! :P . so apa pendapat hangpa tentang cqita nih . btw , jum kita p blog Gee , dya very kind n frenly yaww ! klik GeeGee . okay . nak shared video yg aku bg kat dya jgk . jum kitanonton jum!


p/s alang alang . jum selawat ke atas Nabi Muhammad S A W

. hope enjoi reading . gimme one LIKE . peace yaww .

9 comments :

GeeGee said...

thanks sharing yea abang Faizz :)

farah jamil said...

Bagus :)

Cha_Haya said...

naseb bek tau pasai 10 malaikat ><,

* Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad.

setiap kli menghayati saat kewafatan rasulullah pasti akan mengalirkan air mata..

Ahmad Saufe said...

good sharing...waa baru jumpe blogger yg betui2 utara..konpem org utagha noh

Tyntha Lana said...

Baru je pas gi blog geegee.. bagus paih,explain molek2.

Pengalaman lana sndiri, jenuh nak explain alam kubur,syurga, neraka kat bdk kecik 5thn..

Bab2 agama kena sedaya upaya memberi penjelasan sebaiknya :)

miranadia said...

teruskan usaha anda. mana taw ada sinar hidayahNya.

aku suka hg tulih loghat utagha ni kaw-kaw.kipidap!

AlyNn NyzAa said...

nice~

DRceria said...

Allahumma Sholli a'la Muhammad.... :)

teruskan buat entry macam ni, bro..

cik kiwi's said...

bgus betoiiiii ang ni...miaaahahaaa