hasil typewriting aku

February 24, 2013

Harlem Shake vs Gangnam Style


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
aku terbaca satu blog nih pasal Tarian Harlem Shake . penah dengaq or tengok kay youtube ? aku baru hari ja taw benda . aishhh , pasal Tarian Psy tuh pon xhabis lagi . nih bawak benda lain plak . dance shake nih lagi semak aku tengok . x caya ? mai kita amati sama sama 
dari info SINI . dance Haelem Shake nih dicipta seorang remaja di Australia . ianya merupakan satu tarian yang cukup popular pada tahun 80an di sebuah kawasan bernama Harlem di New York dan sering digunakan dalam video muzik.

Penari hanya perlu perlu menggoyangkan bahu , pinggang dan tangan anda dengan pantas untuk melakukan Harlem Shake. Ianya dimulakan oleh seorang penari dan kemudian diikuti oleh penari-penari lain yang menari dengan gaya yang sama .

even zaman 80an , vid di atas hanya parody shake saja , dan baru dimuaturun awal bulan feb tahun nih . tapi kebanyakkan parody shake nih semuanya tahun 2013 . apa motif orang barat nih ? nak lawan Gangnam ? puii . setan semua tuh .

Parody ? bila semua nation buat parody Harlem Shake nih , Malaysia nak buat jugak . haiyoo . huduh sangat woi . kalo laki buat on dah elik , pompuan ? ntah . aku malas nak post vid tuh kat sini , sat lagi kena saman susah bro . kalo nak tengok hat Malaysia punya p youtube search Harlem Shake Malaysia .

Macam macam hiburan yang senonoh lagi awat nak pilih Gangnam ? Harlem Shake ? semua ikut orang la , bila di teguq '' itu ini salah , apa yang boleyh nya '' ? . woi !! kita hidup berpaduan , beragama , bermasyarakat . sapa lagi nak teguq tabiat buruk tuh kalau bukan manusia seekililing hang ? dok kira kuboq asing asing amenda weyh ? xpaham aku !

. hope enjoi reading . gimme one LIKE . peace yaww .

7 comments :

zahidahwahid said...

laa... harlem shake ni pasal tarian rupanya... hari tu dok heboh diaorang #tag kan tapi malas nak ambik port... hehehe

Noraqilah Johari said...

erk..ntah pape je tarian 2.. =_="

http://noraqilahjohari.blogspot.com/

sis92 said...

gangnam ke harlem ke haram dua2 gua tak layan. kalau bijak pandai , boleh bezakan kot tarian tu ada unsur2 tak senonoh. hampeh

Cik JariManis said...

(blum bca entry) selalu juga tgok harlem shake ni dkt youtube, tpi tak pernah tergerak hti nak tekan...jln2 ke blog ni bru nampak...kjp lgi nak bca entry ni ahh..nak tau apa benda c harlem ni.. hehe

Cik JariManis said...

laaa, bru aku faham..tpi rasanya gangnam style lgi ok lah...rasanyalah... huhu

Anonymous said...

ntah,dok kata kubuq masing2,kalu mati ,tergolek masuk kubuq sendiri xpa gak

cik kiwi's said...

haha. bagusnya ustaz ni bersyarah. :P