hasil typewriting aku

March 13, 2012

perlu ka semua nih ?

Assalamualaikum semua para belogger . haish . ada nak share maklumat yang banyak oqang taw tapi xsedaq lakot , aku pon tetaw la . oke , hangpa mesti kenai arwah Sudirman , kan . ala kalo qaya ja tobat ada lagu dya kot celah2 radio uh kan .

hangpa notice dak , bila ja tanggai haqi dya tinggaikan dunia . mesti pakat bt konsert mengingati arwah . aik ? mcm tuh ka caqa kita , sebagai Muslim ? hangpa semua tetaw dya kat dalam kubuq cena kan ? artis nuh duk buat konsert ingati dya la kunun , arwah dlm kbuq tuh terseksa . butui ? xdak apa yang impossible lawey dalam agama ISLAM nih .

caqa betoi dya , kita patot baca yassin . butui ? toksah la nak tggu haqi qameyh ja nk baca pastuh nak tggu tarikh dya tinggaikan dunia nih . haqi2 bleyh bt toi . kenduqi ka , alah habeyh kurang pon baca al - Fatihah . dah cukup alhamdullilah dah . aku qasa konsert mcm tuh patut dihentikan . setuju ?

Al - Fatihah kepada arwah semoga di cucuri rahmat :)

p/s Al - Fatihah jugak pada semua yang meninggalkan dunia fana nih . AMIN

. hope enjoi reading . gimme one LIKE . peace yaww .

11 comments :

aimie said...

Setuju :) better buat majlis tahlil ke apa ke . dripada trpekik trlolong kat atas pntas :O

farah jamil said...

Sangat setuju!
Negara kita dah ikut sangat cara orang barat.
Ish ish ish ....

Niswatus Solikah Samik said...

al-fatihah...

sedar hal ni... ni lah jd nye bile islam di praktik kan scare menyeluruh dlm khidupan sharian... xpela, yg pntg kite ade niat utk mncegah dlm hati. insyaAllah.. =)

Gadis Biasa said...

btul..btul...stuju sgt2...abah sy pon sllu ckp cm 2...

EIYAA RAZ said...

betoi2~ setuju sangat !!

izan mama mia said...

benar tu...apa daa..dibuat konsert pulak....Al-Fatihah untuk arwah sudir

GEMUKituMENARIK said...

betul . and paling sedih bila ade yang tunjuk adegan adegan yg tk sepatutnya . cth mcm adegan dgn yg bukan muhrim and tunjuk gambar yg tidak tutup aurat . kesian dorang dkt sana.

Nabilah said...

agreeee with faiz! kesian at arwah...
konsert2 cmni memang patut dihentikan..! :)

Hafizzi Aziz said...

boikot2..

Dyah Ayu Nurinda Shabrina said...

Alfatihah tu investasi kita

cik kiwi's said...

betul!!. kite sepatutnya buat kenduri doa selamat ka. dapat jamu orang. sedekah alfatihah bebanyakkk. kan baguihhhh